Kit -Face lift serum Q10

- Komplett innehåll av råvaror som levereras i bruna glasflaskor
- 1 st 20 ml användarflaska med pipett
- beskrivning

- väldigt lätt och tar ca 10 min att blanda ihop
- välj mellan två kitstorlekar 50 ml resp 100 ml


Beställningar gör du i webbshopen.
Användarflaskan i UV-säkert glas förlänger avsevärt hållbarheten av känsliga exklusiva oljor. Du kan köpa fler i webbshopen under rubrik ”Förpackningar”

Face Lift Serum Q10
är naturlig koncentrerad näring med antioxidanter, växtextrakt och vitaminer och näringsrika oljor med rikt innehåll av essentiella fettsyror. Allt detta ger huden en riktig energikick och naturlig antiage-effekt. Serumet ökar hudens förmåga till cellförnyelse och att bibehålla fukten i huden vilket ger en jämnare och fastare hud och reducerar linjer och torr-hetsrynkor. Serumet ger huden lyster och fräschör och en hjälp att före-bygga ålderstecken tex ytliga kärl, mörka ringar, pigmentfläckar.

Face Lift Serum Q10 innehåller inga eteriska oljor.

Gör så här: Smörj in några droppar på rengjord hud, ansikte-hals-dekolletage. Passar både som dag- och nattvård.
Tips! Blanda några droppar med din ansiktscreme för att ge din ansiktscreme större näringsinnehåll. Du kan också på detta sätt ge din hud exakt rätt mängs fett och vad den behöver just nu. Din huds behov ser olika ut vid olika tidpunkter beroende på bl.a.hur du rent allmänt mår men även klimatet och årstiderna spelar stor roll.

Innehåll:
Svenska / INCI

Chiaolja * eko / Salvia hispanica seed Oil är en olja som utvinns från frön som ursprungligen odlats i Mexico där den utgjort en viktig näringskälla både i föda och för behandling och vård av hud. Oljan är mild och passar de flesta hudtyper. Oljan gör huden jämn, silkeslen och mjuk samt ökar hudens elasicitet och har en sammdragande effekt på hudens porer.
Pumpakärnolja * eko / Cucurbita pepo Oil är en halvfet och näringsrik olja som har uppstarmande effekt på huden. Pumpafröna har högt innehåll av vitamin A, betakaroten, B2, B3, kalium, magnesium och zink.
Nyponrosfröoljan * eko / Rosa affinis rubiginosa Seed Oil har historiskt en lång tradition hos Andernas indianer. Idag en självklar plats inom skönhetsvård och antiageprodukter. Oljan är verksam mot ålderstecken-fläckar, ärr och rynkor. Är regenererande och fungerar uppstramande på huden. Nyponrosfröolja är en mycket aktiv olja med högt innehåll av omega 3 samt naturlig A-vitamin - Retinsyra. Sitt höga näringsinnehåll gör oljan lämplig för en rad olika hudproblem.
Nattljusolja * eko / Oenothera biennis Seed Oil innehåller hög halt av den värdefulla essentiella fettsyran gammalinolensyra (GLA). Oljan tllför vitalitet till hudcellerna och passar därför i antiaging produkter där den ger huden elasticitet och lyster och hämmar för tidigt åldrande. Hjälper även torr och kliig hud som lätt blir röd, samt andra tillstånd som eksem och psoriasis.
Havtornfruktolja * eko / Hippophae rhamnoides Oil innehåller karotin, E-vitamin och palmitolsyra. Är mycket bra för mogen och torr hud samt känsliga hudpartier. Oljan hjälper huden att aktivera sin förmåga att bevara fukt och motverkar rynkbildning och ålderstecken (även pigmentsfläckar).
Havtornfröolja * eko / Hippophae rhamnoides seed Oil är en mycket aktiv olja som passar vid känslig och lättirriterad hud och hud som behöver extra vård. Oljan innehåller hög halt av E-vitamin, steroler och omega3- och 6.
Q10 plus E / Coenzym Q10, dl-alfa-tokoferol, alkyl (C12-15) bensoat finns naturligt i kroppen men avtar med åren. Q10 är en antioxidant som ökar “cellandningen” dvs genereringen av energiflödet i huden och gör att huden lättare kan ta tillvara näringen men skyddar också huden mot oxidativ stress.
E-vitamin ** / Tocoheryl Acetate är en antioxidant som hjälper huden att bryta ner fria radikaler som uppstår genom tex UV-ljus och förebygger på så sätt rynkbildning och oelasticitet i huden. Kan även läka ärr och hudbristningar. Ökar cirkulationen i huden samt att ta tillvara näringen i vegetabiliska fetter bättre.
E-vitamin gör även oljor/fetter (produkten) mer hållbar och fräsch.
Parakrasse extrakt / Spilanthes Acmella Flower Extract, Caprylic/
Capric Triglyceride
har en utslätande och uppstramande effekt på huden.
Rosmarinantioxidant * eko / Rosmarinus officinalis, caprylic/Capric Triglyceride är en mycket kraftfull antioxidant som ger produkten längre hållbarhet och ger huden friskhet och motståndskraft. Innehållet av polyfenoler stärker kapillär-väggarna i huden och kan på så sätt tona ner blånader och blåmärken men verkar även antiinflammatoriskt och motverkar virusangrepp på huden.

* = ekologisk kvalité
** = ecocertifierad

Information om Rosagårdens ansiktsoljor/serum

Ansiktsoljorna kompletterar övriga hudvårdsprodukter bra och är mycket välgörande för huden. De når in i huden effektivt vilket beror på att de vegetabiliska oljorna har små molekyler och därför med lätthet tränger ner i hudlagren.

De vegetabiliska oljorna fungerar därför också som bärare för andra verksamma ämnen som tillsätts, t ex vitaminer, örtextrakter och eteriska oljor, som med oljans hjälp lättare når in i och kan verka i huden.

Huden absorberar en torr olja mycket lättare än en fet olja. Rosagårdens ansiktsoljor innehåller torra oljor vilka inte ger någon glansig eller fet yta.
Exempel på torra oljor är gurkörtolja, tistelolja, nyponrosfröolja, havtorn-olja. De torra oljorna innehåller hög mängd essentiella fettsyror, omega 3, 6 & 9. Brist på essentiella fettsyror har ett samband med hudens åldrande.

Vegetabiliska oljor innehåller vitaminer, antioxidanter, essentiella fettsyror, närande ämnen, fuktgivande ämnen, inflammationshämmande ämnen och har olika effekt på huden, givetvis beroende av vilka oljor produkten är sammansatt av. Generellt kan sägas om vegetabiliska oljor att de understödjer hudens funktioner, ökar cirkulationen, ökar hudens motståndskraft, har rengörande effekt, ger fukt, smidighet, elasticitet och mjukhet.

Ansiktsoljorna innehåller inga emulsioner eller konserveringsämnen. En tillsats av E-vitamin och/eller rosmarinextrakt gör att oljan behåller sin vitalitet längre och samtidigt ger antioxidanter till huden. Ansiktsoljorna är enbart ren och naturlig näring för huden.