Ansiktssalva
nyponros & havtorn & morot       


Vattenfri, skyddande ansiktssalva (vegan) som är mjukgörande, fuktbevarande och vårdande. Havtornfruktolja, nyponrosfröolja och morotsextrakt skönhetsboostar dessutom huden samt ger även lite fräsch färg. Salvan absorberas fint som skydd mot vinterkyla och mot uttorkande, bistra vindar alla årstider. Även bra för torr hud tex. torra läppar och fnasiga nagelband.

Ansiktssalvan innehåller enbart vegetabiliska fetter och oljor (vegan).
Fri från konserveringsämnen och djurtest

Innehåller: Svenska / INCI

Sheasmör * eko / Vitellaria Paradoxa Oil kommer från sheaträdet som växer i Afrika. Det är fruktens kärna som innehåller det värdefulla och hudvänliga fett som afrikanerna använt sig av sen urminnes tider. Sheasmör smälter fint in i huden och ger den mjukhet och smidighet. Hjälper också huden att bevara sin naturliga fuktighet och skyddar mot sol och uttorkning. Innehåller kanelsyre-estrar (cinnamic acid esters) som ger helande effekt samt ämnet phytosterol som stimulerar hudcellernas nybildning och tillväxt. De allra flesta människor tål sheasmör väldigt bra. Sheasmör kan ibland bli lite grynig i konsistensen vilket är helt naturligt och försvinner-smälter i kontakt med huden.

Rapsolja * eko / Brassica napus Seed Oil pressas ur rapsblommans frön. På sommaren kan man se de intensivt gula fälten av blommande raps. Oljan räknas som en halvfet olja och är fin till hud som är torr och känslig. Passar även hud som är lättirriterad, kliar och är inflammationskänslig. Rapsoljan innehåller hög mängd av den värdefulla omega 3 fettsyran alfalinolensyra.

Sesamolja * eko / Sesamum indicum Seed Oil gör huden mjuk och smidig och sägs vara bra mot eksem och psoriasis. Sesamväxten är en kulturväxt som odlats på flera håll i världen i mer än 4000 år. Oljan utvinns ur växtens frön och innehåller naturliga antioxidanter som är nyttiga för kroppen och huden och som även gör oljan mycket hållbar. Inom hudvård används oljan ofta i solprodukter eftersom den skyddar en del mot ultraviolett ljus. Den tåls av de flesta och inom Ayurvedisk läkekonst och hudvård har oljan en självskriven plats.

Jojobaolja * eko / Simmondsia chinensis Oil utvinns ur jojobaväxtens frön som växer vild i Nordamerikas öknar där befolkningen, indianerna, använde oljan som livsmedel och till hud- och hårvård. Jojobaoljan innehåller flytande vax som lätt förenar sig med hudens översta lager (hornlager) där den skyddar och binder hudens fukt. Oljan är mild och de flesta tål den mycket bra. Genom sin talgbalanserande förmåga passar oljan både fet och torr hud och gör huden dessutom mjuk och sammetslen. Jojobaolja används ofta i solprodukter då den ger naturligt skydd mot ultraviolett ljus.

Nyponrosfröolja * eko / Rosa affinisrubiginosa Seed Oil Nyponrosfröolja anses av många vara den främsta rynk-ärr-hämmande oljan. Innehåller essentiella fettsyror i riklig mängd. Nyponrosfröolja är unik med sitt innehåll av naturligt A-vitamin retinsyra.

E-vitamin / Tocopheryl Acetate är en antioxidant som blir aktiv i huden och skyddar den. Denna typ av E-vitamin använder man i hudvårdsprodukter mot ärrbildning både i förebyggande syfte och mot redan befintliga ärr, samt mot rynkbildning och oelasticitet av huden.

Havtornfruktolja * eko / Hippophae rhamnoides Oil innehåller riklig mängd av naturlig palmitilsyra som finns naturligt i huden men avtar med åren. Palmitolsyra ger huden spänst och fuktbevarande förmåga. Oljan innehåller även bl.a. hög halt av naturligt karotin vilket ger energi till trött och torr hud. Karotin gör också att huden tål solens strålar bättre och får lättare att bli brun.(obs! ingen solskyddsfaktor). Det har forskats en hel del på Havtorn som visat sig hjälpa vid många typer av hudproblem.

Morotsextrakt / Daucus Carrota Extract innehåller bl.a. naturligt karotin och har en livgivande och uppbyggande inverkan på hud samt gör att huden bättre tål solljuset, blir lättare brun och kan behålla en fräsch solkysst hud längre(obs! ingen solskyddsfaktor). Bra för torr och trött hud och kan få fart på nybildning av hudceller.

E-vitamin / Tocopherol är en antioxidant som gör att oljorna-fetterna ökar sin hållbarhet och ej ombildas till fria radikaler vilka har en nedbrytande inverkan på hud och kropp.


Eteriska oljor har olika effekt på huden, men också på vår sinnesstämning (Aromaterapi).

Mandarin * eko / Citrus reticulata är en mycket mild eterisk citrusolja som ökar cirkulationen och är stärkande och mjukgörande för huden. Passar bra till torr- och blandhud, trött och mogen hud och vid acne. Mandarin lättar upp och lugnar när vi känner oss nervösa, lättretliga och rastlösa. Genom sin mildhet och ofta uppskattade doft passar mandarin bra till barn.

* = ekologisk kvalité / ecological